fredag15juli12

Mitt lyckliga liv är en helt nyskriven kammaropera med libretto av Rose Lagercrantz och bygger på hennes hyllade barnböcker om Dunne. Barnen möter Dunne, Ella Frida, Doktorn, Fröken, Katten och Pappan från böckerna och möts av nyskriven medryckande musik som blandar klassisk musik och instrument med elektroniska ljud och slagverk som ibland rent av leder tankarna till pop och modern dansmusik. Vi bjuds på vackra akustiska låtar och underbara medryckande sånger i en pjäs som handlar om vad som är en riktig kompis, hur det är att vara ensam och olycklig. Men också om hur en liten flicka vara så väldigt, väldigt stark? Och hur det kan vara att vara alldeles FÖR lycklig, så lycklig att man inte kan somna!

 

Mitt lyckliga liv bygger på Rose Lagercrantz böcker om Dunne. Finns i en bokhandel nära dig!

 

Mtt lyckliga liv hade premiär på Halland Opera & Vocal Festival på Skottorps slott sommaren 2016 och går på en landsomfattande turné 2016-17 med 120 inbokade föreställningar.

 

"...en lyckligare melodik än den som får ”Mitt lyckliga liv” att sprudla och jubla har jag svårt att föreställa mig. Ett melodiskt språk som rör sig över genregränserna med en sådan spontanitet och samtidigt med sådan klockren exakthet att det helt smälter samman med texten."

Martin Nyström, DN

Hem

Berättelsen

Medverkande

Upphovsmän

Kontakt

In English